#

Υλικά Συνταγής

    1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (800 γραμ.)
    1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
    2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
    3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
    500 γρ. φέτα σε τρίμματα
    250 γραμ. μαλακό φρέσκο τυρί της αρεσκείας σας
    1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1 κ.σ. μπούκοβο (νιφάδες πιπε- ριάς)
    2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    λίγο ελαιόλαδο για την επιφάνεια της σφολιάτας
    2 κ.σ. μαυροσίσαμο

Εκτέλεση

Για την πιπερόπιτα με σφολιάτα, πλένουμε και καθαρίζουμε πρώτα, τα κοτσάνια της πιπεριάς, την κόβουμε κατά μήκος και αφαιρούμε σπόρους και ίνες. Κόβουμε σε χοντρές φέτες.

Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα κρεμμύδια για 8-10′ να γίνουν διάφανα. Ανακατεύουμε τακτικά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε για 5-6′ να μαραθούν, ανακατεύοντας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά, το μαϊντανό, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε.

Αλείφουμε ελαφρά το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να καλύπτει τα πλαϊνά του ταψιού, ώστε να φυλακίσουμε τη γέμιση. Αν χρειαστεί, τεντώνουμε ελαφρά την ελαστική σφολιάτα ώστε να καλύψουμε τα πλαϊνά. Πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι. Αδειάζουμε σε λεπτή στρώση την κρύα γέμιση.

Καλύπτουμε με δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν. Χαράζουμε την επιφάνεια της σφολιάτας σε κομμάτια, ή τρυπάμε όλη την επιφάνεια με τη μύτη του μαχαιριού. Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μαυροσίσαμο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα ή στους 200 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα. 10′ μετά το ψήσιμο χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς C ή στους 160 βαθμούς C, αντίστοιχα. Ψήνουμε συνολικά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλήσει η πίτα από το ταψί.

Extra Tip
Πριν βάλουμε τη γέμιση, βάζουμε σιμιγδάλι ή φρυγανιά πάνω στη σφολιάτα, για να μαζέψει όλα
τα υγρά της πίτας και να ξεροψήσει καλά τη βάση της.

argiro.gr
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours